Live odds

Live-odds innebär precis som ett vanligt odds att man spelar med pengar på något, exempelvis hur det ska gå i en fotbollsmatch. Om oddset är 2.0 och du spelar med 100 kronor innebär det att du får tillbaka 200 kronor (100 kronor x 2.0 = 200 kronor). Till skillnad från ett vanligt odds kan dock ett live-odds förändras beroende på hur det går i en match.15854068885_0da62165cb_b

Man kan till exempel spela under en pågående fotbollsmatch. Live-oddset uppdateras då beroende på hur lagen spelar. Om oddset är 4.5 på det ena laget innan matchen och det laget sedan gör ett mål och tar ledningen under matchen så blir oddset lägre, kanske 2.5, eftersom det då är större risk att det laget vinner. I utbyte så höjs oddset på det andra laget.

Med hjälp av Live-odds kan man alltså följa en match och tjäna stora pengar om man har en god matchuppfattning. Om ett lag ligger under men man märker att det spelar bättre så kommer oddsen vara höga på att det laget vinner. Om det laget sedan vänder och vinner så kan man alltså tjäna en rejäl slant.

Oddset förändras inte när du väl har lagt ditt spel. Om oddset på att ett lag ska göra mål är högt och du satsar pengar på det så gäller det oddset sedan för resten av matchen, även om laget gör mål direkt efter att man lagt sitt bet.

För den insatte är alltså live-odds perfekt. Om man märker att ett lag exempelvis har en förmåga att springa offside så kan man spela på att laget under matchen kommer springa offside ett visst antal gånger. Eller om man vet att en spelare som brukar göra mål under matchen har blivit skadad. Det som kan vara lite irriterande med live-odds är när man har satsat på en högoddsare och man ser hur oddset stiger ännu mer under matchen.